رشد سرسام آور چین در سال های اخیر و تاثیر آن بر بازار های جهانی بر کسی پوشیده نیست. چین به عنوان بازیگری تاثیر گذار در تمام بازار ها بخصوص در حوضه کریپتو شناخته میشود. بازیگری که شاید کمی دستکم گرفته شده، در این مقاله نگاهی خواهیم داشت به نقش چین بر بازار کریپتو و تاثیر احتمالی آن بر بازار صعودی بعدی.
چین ممنوعیت های کریپتوی خود را لغو کرد!
مطمئناً اگر تیتر«چین ممنوعیت های کریپتوی خود را لغو کرد» حقیقت داشت همین یک جمله برای اغاز بازار صعودی بعدی(بول ران) کافی بود. با این حال، همچنان شاهد پیشرفت های امیدوار کننده در محدوده آسیا هستیم به ویژه با توجه به اخبار منفی درباره ممنوعیت ها و سرکوب های نظارتی ایالات متحده در این حوزه.
پس از اینکه چین تصمیم گرفت سیاست های کووید صفر خود را کنار بگذارد، با تزریق بزگترین بسته محرک اقتصادی، کشور را در مسیر بازگشت به دوران پر رونق پیش از کرونا قرار داد. این کار از منظر کلان اقتصادی باعث ورود جریان نقدینگی به بزرگی 92میلیار دلار به بازار ها شد که تصمیمات فدرال رزرو مبنی بر کاهش حجم پرتفوی خود را تقریبا مهار کرد، این را میتواند به عنوان عاملی برای رالی صعودی اخیر در نظر گرفت. علاوه بر این، گشایش بازار معاملات کریپتو هنگکنگ در سال جاری نیز آغازگر ورود موج جدیدی از نقدینگی به این بازار خواهد بود که به عنوان پروژه پول بزرگ(BigMoney) آسیایی هم مشناخته میشود.
پروژه پول بزرگ
به آنچه در بالا به عنوان پول کلان ذکر شد توجه کنید. بر اساس گزارشی از CoinDesk، معامله گران خرد در هنگ کنگ مجاز به خرید و فروش ارز های دیجیتال نخواهند بود، و این سرویس فقط در اختیار معامله گران سازمانی خواهد بود، درست همان جا که پول بزرگ(BigMoney) در رفت و آمد است.
این خبر ممکن است برای بازار های خرده فروشی چندان خوشایند نباشد، ولی به بازیگران بزرگ اجازه فعالیت آزادانهتری را در این بازار میدهد. این کار همچنین قدمی بزرگ برای قانونی سازی معاملات ارزهای دیجیتال و ترغیب سرمایه گذاران برای حرکت به سمت هنگ کنگ به عنوان هاب اصلی ارزهای دیجیتال در آسیا خواهد بود. این را میتوان با نام های بزرگی که شروع به نشان دادن علاقه خود به مهاجرت به هنگ کنگ کردند مشاهده کرد.
این احتمال وجود دارد که بازگشایی فعالیت های چین بعد از سه سال انزوا به دلیل محدودیت های کووید، منجر به تغییر موضع سیاست های چین در قبال رمزارز ها شود. از طرفی ممنوعیت ها و نظارت های سختگیرانه استیبل کوین ها و سهام گذاری ارزهای دیجیتال در آمریکا، نوآوری را تا حد زیادی مهار کرده و بنظر میرسد که دولت ایالات متحده مزیت پیشرو بودن را در این حوزه از دست داده. این شرایط فرصتی را برای بقیه کشور ها مهیا کرده تا شکاف موجود را پر کنند و در این حوزه پیشدستی کنند.
اهمیت چین
بر اساس پست وبلاگی آرتور هیز، مدیرعاملBitMEX، بنظر میرسد چین یک بازیگر اصلی در تحریک روند صعودی بعدی خواهد بود. با این حال نباید انتظار چرخش ناگهانی در مقررات کریپتویی در چین را داشت. در بهترین حالت، ممکن است این فرایند یک سال یا بیشتر طول بکشد، اما زمانی که شرایط مهیا شود، باید انتظار ظهور نهنگ های پامپ چینی که قبل از سال 2020 نیز فعالیت میکردند را داشته باشیم، ولی اینبار چندین برابر قوی تر.
این مطلب بر اساس مقاله ای به همین نام از وبسایت chaindebrief میباشد.
مطالب، تحلیل ها و مقالات بیشتر را در بخش مقالات بخوانید.
- منبع : chaindebrief
- دسته بندی : گزارش